Γιορτάζουμε σπίτι και περνάμε υπέροχα φτιάχνοντας τα καλύτερα! Πικάντικες γαρίδες τηγανιά, δεν αργούν, βουτάμε το ψωμάκι μας στον μερακλίδικο μεζέ, βάζουμε μουσικούλα και δεν μας λείπει τίποτα.

Γιατί όλες οι καταστάσεις θέλουν καλοπέραση, όλα τα δύσκολα περνάνε και την επόμενη φορά θα τις απολαύσουμε με μεγάλη παρέα, να τις ευχαριστηθούν όλοι.

 

 

 

Υλικά

1 κιλό γαρίδα κόκκινη (γάμπαρη) (2 συσκευασίες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά φρέσκια ή αποξηραμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
30 ml ούζο
200 γρ ντοματίνια αποφλοιωμένα σε κομμάτια
1 ΚΣ πάπρικα γλυκιά
5 ΚΣ ελαιόλαδο
3 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι

 

Οδηγίες

Προετοιμάζω τις αποφλοιωμένες γαρίδες από την προηγούμενη, τις βγάζω από την κατάψυξη και τις αφήνω στο ψυγείο να ξεπαγώσουν.
Έπειτα τις ξεπλένω και τις στραγγίζω καλά.
Ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή ένταση και τις σοτάρω. Μόλις αλλάξουν χρώμα τις ανακατεύω (δεν χρειάζονται πάνω από 2 λεπτά).
Σβήνω με 30 ml ούζο, αφήνω να εξατμιστεί και τις βγάζω σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω 3 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνω το σκόρδο αφήνω ακόμα για 1 λεπτό και προσθέτω την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά κομμένες καρέ και τις αφήνω λίγο να μαραθούν.
Βάζω τα αποφλοιωμένα ντοματίνια, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μαϊντανό, ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε χαμηλή και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, αφαιρώ την καυτερή πιπεριά, προσθέτω τις γαρίδες, αφήνω για 2 -3 λεπτά και βγάζω το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί.

 

 

 

 

Πηγή: paxxi.gr