7 επαγγέλματα που ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα εξαλειφθούν σε 15 χρόνια από τώρα.

Στον σύγχρονο κόσμο, η τεχνολογία προχωρά πιο γρήγορα από ποτέ. Κάθε χρόνο που περνά, όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας αυτοματοποιούνται ή αντικαθίστανται από ρομπότ, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα από τα επαγγέλματα που γνωρίζουμε σήμερα θα εξαφανιστούν σύντομα.

Εδώ είναι 7 σύγχρονα επαγγέλματα που μπορεί να μην υπάρχουν το 2030.

1.Ταμίες
Οι ταμίες είναι ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους που μπορεί να ξεπεραστούν σύντομα. Καθώς η τεχνολογία προχωρά, περισσότερα προϊόντα μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά ή μέσω αυτοματοποιημένων ππολιτών, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη για ταμίες σε καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ. Επίσης, τα αυτοματοποιημένα συστήματα ολοκλήρωσης αγοράς μπορούν να σαρώσουν αντικείμενα πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους ανθρώπους, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για τις επιχειρήσεις.

2.Ταμίας τράπεζας
Με την άνοδο της ηλεκτρονικής τραπεζικής, γίνεται ολοένα και πιο σύνηθες για τους ανθρώπους να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους χωρίς να μπουν ποτέ σε τράπεζα. Τα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ΑΤΜ) έχουν ήδη αντικαταστήσει πολλά ταμεία τραπεζών και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί. Επιπλέον, με τις τράπεζες να προσφέρουν πλέον στους πελάτες τη δυνατότητα να ανοίγουν λογαριασμούς, να μεταφέρουν κεφάλαια, να ελέγχουν το υπόλοιπό τους και πολλά άλλα διαδικτυακά, υπάρχει ακόμη λιγότερη ανάγκη για παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

3.Ταξιδιωτικοί Πράκτορες
Χάρη στο διαδίκτυο, ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού έχει γίνει πολύ πιο εύκολος και πιο προσιτός. Πολλοί ιστότοποι επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν πτήσεις και να κάνουν κράτηση για ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα χωρίς να μιλήσουν σε πραγματικά πρόσωπα. Καθώς αυτή η τεχνολογία γίνεται δημοφιλής, πολλοί παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν χρειάζονται πλέον.

4. Ταχυδρόμος
Πόσο άδικο! Η ψηφιακή εποχή έχει κάνει τους ταχυδρόμους σχεδόν «ξεπερασμένους». Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικαταστήσει το παραδοσιακό ταχυδρομείο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει φθίνουσα ζήτηση για ταχυδρομεία και μεταφορείς αλληλογραφίας. Επιπλέον, η άνοδος των ηλεκτρονικών πληρωμών όπως το PayPal και το Venmo μείωσε την ανάγκη αποστολής φυσικών επιταγών ή χρηματικών εντολών μέσω ταχυδρομείου.

5.Εργάτης εργοστασίου
Τα ρομπότ γίνονται γρήγορα μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη χειρωνακτική εργασία στα εργοστάσια και πολλές εταιρείες επενδύουν τώρα στην τεχνολογία αυτοματισμού. Τα ρομπότ μπορούν να ολοκληρώσουν εργασίες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τους ανθρώπους, καθιστώντας τα όλο και πιο ελκυστικές επιλογές για τις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια μπορεί να γίνουν σύντομα επάγγελμα υπό εξαφάνιση.

6. Βιβλιοθηκάριος
Οι βιβλιοθηκάριοι ήταν απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν και να δανειστούν βιβλία, αλλά ο ρόλος τους έγινε λιγότερο κρίσιμος με την εμφάνιση των ψηφιακών βιβλιοθηκών. Οι άνθρωποι έχουν πλέον πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών με το πάτημα ενός κουμπιού, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει φθίνουσα ανάγκη για βιβλιοθηκονόμους σε πολλά μέρη.

7.Υπάλληλοι Εισαγωγής Δεδομένων
Ο αυτοματισμός αναλαμβάνει πολλές εργασίες εισαγωγής δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη ανάγκη για χειρωνακτική εργασία σε αυτόν τον τομέα. Οι υπολογιστές μπορούν πλέον να επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες πληροφοριών γρήγορα και με ακρίβεια, εξαλείφοντας την ανάγκη να τις καταγράψει κάποιος χειροκίνητα. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πλέον τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, η οποία τους επιτρέπει να εισάγουν δεδομένα και πληροφορίες απευθείας στα συστήματά τους χωρίς να χρειάζονται χειρωνακτική εργασία.

 

Πηγή:theissue