Προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις νέες σας πετσέτες, θα πρέπει να τις μουλιάσετε σε κρύο νερό για 24 ώρες και στη συνέχεια να τις πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες πλύσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι ίνες του βαμβακιού θα ανοίξουν, χαρίζοντας στις πετσέτες καλύτερη απορροφητικότητα.

Ταυτόχρονα, θα αφαιρεθεί και τυχόν περίσσεια χρώματος που παραμένει στο ύφασμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι στο κρύο νερό. Το ξίδι κάνει το χρώμα να προσκολλάται στο βαμβάκι, έτσι, το χρώμα της πετσέτας γίνεται πιο ανθεκτικό.

 

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό όταν πλένετε πετσέτες

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό υφάσματος όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Το μαλακτικό σχηματίζει επάνω στις βαμβακερές ίνες μια μεμβράνη που επηρεάζει αρνητικά την απορροφητικότητα και τον χρόνο στεγνώματος της πετσέτας.

 

Πλένετε τις πετσέτες στους 60 βαθμούς

Θα πρέπει να πλένετε τις πετσέτες χωριστά τις πρώτες φορές και πάντοτε μαζί με παρόμοια χρώματα. Πάντοτε να πλένετε τις πετσέτες στους 60 βαθμούς, κάτι που διασφαλίζει ότι σκοτώνονται τα βακτήρια. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι βελουτέ πετσέτες θα πρέπει να πλένονται στους 40 βαθμούς, αν θέλετε να διατηρήσουν το χρώμα και τη μαλακή τους επιφάνεια. Είναι πάντοτε καλό να ελέγχετε τις οδηγίες πλύσης της πετσέτας.

Το στέγνωμα σε στεγνωτήριο μαλακώνει τις πετσέτες

Συνιστούμε να στεγνώνετε τις πετσέτες σε στεγνωτήριο μετά την πλύση. Αυτό μαλακώνει πολύ τις πετσέτες.

 

Πηγή: jysk.gr