Η φριτέζα αέρα έχει κάνει χαμό τα τελευταία χρόνια!

Πρόκειται για μια έξυπνη λύση που σε βοηθά να απολαύσεις τα αγαπημένα σου τηγανητά φαγητά χωρίς ενοχές. Επιπλέον, μαγειρεύει το φαγητό πιο γρήγορα από έναν φούρνο. Έτσι, το να έχεις στο σπίτι μια φριτέζα αέρα μπορεί να σου λύσει τα χέρια.

Συνήθως τοποθετήσεις το air fryer ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας για να μεγιστοποιήσεις τον διαθέσιμο χώρο στους πάγκους. Ωστόσο, αυτή η απλή κίνηση θα κοστίσει ακριβά στα ντουλάπια και μπορεί επίσης να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Γιατί πρέπει να αποφεύγεις να τοποθετείς τη φριτέζα αέρα κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Ο λόγος είναι απλός: Οι φριτέζες χρησιμοποιούν τεχνολογία ταχείας παροχής αέρα ή μετακινούν ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι (ή τον δίσκο) για να μαγειρέψουν το φαγητό αντί να χρησιμοποιούν λάδι.

Αν και αυτά είναι εξαιρετικά νέα για το φαγητό σου, είναι κακό για τα ντουλάπια που κρέμονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η συσκευή θερμαίνεται γρήγορα και απελευθερώνει συνεχώς ζεστό αέρα.

Εάν τοποθετήσεις τη συσκευή κάτω από τα ντουλάπια σου, θα είναι δύσκολο για τον αέρα να διαφύγει από τη συσκευή, προκαλώντας την υπερθέρμανση της.

Αυτός ο ανεπαρκής αερισμός θα επηρεάσει αρνητικά τη φριτέζα και θα μπορούσε να καταστρέψει τα ντουλάπια σου, αναγκάζοντάς σε να τα βάψεις ή να τα αντικαταστήσεις (ανάλογα με το επίπεδο ζημιάς).

Ομοίως, η τοποθέτηση της συσκευής μέσα σε ντουλάπια δεν είναι σοφή. Αν και θα μπορείς να κρύψεις τη μικρή συσκευή για μια κουζίνα χωρίς ακαταστασία , η θερμότητα που προκύπτει θα καταστρέψει το εσωτερικό. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγεις την τοποθέτηση της φριτέζας τόσο κάτω όσο και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.

Πού να τοποθετήσεις τη φριτέζα αέρα

Επειδή δεν θέλεις τα ντουλάπια ή η φριτέζα να καταστραφούν, τοποθετήσέ τα σε ένα μέρος με άφθονο χώρο για να διαφεύγει ο ζεστός αέρας.

Για παράδειγμα, μπορείς να την τοποθετήσεις στον πάγκο της κουζίνας, με την προϋπόθεση ότι δεν τη στηρίζεις στον τοίχο ή δεν την κρύβεις σε μια γωνία. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι ο πάγκος σου μπορεί να αντέξει τη θερμότητα, ώστε να μην καταστραφεί.

Η τοποθέτηση ενός στρώματος ανθεκτικού στη θερμότητα κάτω από τη συσκευή θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του πάγκου σου. Επιπλέον, ενώ χρησιμοποιείς τη συσκευή, ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα εξάτμισης για να μην ζεσταθεί πολύ η κουζίνα σου και να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρκαγιάς.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να σέβεσαι τον προσωπικό χώρο της συσκευής και να μην τον συνωστίζεις υπερβολικά.

Μπορείς να την τοποθετήσεις οπουδήποτε στην κουζίνα, αρκεί να διατηρείς ένα πεδίο δύναμης 15 εκατοστών γύρω από τη φριτέζα αέρα.

Αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο όταν η συσκευή χρησιμοποιείται.

Μόλις αποσυνδέσεις τη φριτέζα από την πρίζα όταν δεν τη χρησιμοποιείς , αποθήκευσέ την οπουδήποτε θέλεις, συμπεριλαμβανομένων κάτω από τα ντουλάπια που κρέμονται χαμηλά ή μέσα στα ντουλάπια.

 

 

Πηγή:theissue.