Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ανανεώσεις το σπίτι σου ακολούθησε τη νέα τάση που ονομάζεται Primpover.

Μπορεί να σκέφτεσαι καιρό τώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου αλλά να δυσκολεύεσαι λόγω των οικονομικών σου. Υπάρχει ο τρόπος καθώς υπάρχει μια νέα τάση η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να διακοσμήσεις τον χώρο σου οικονομικά, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Η νέα τάση ονομάζεται Primpover και θα σε διευκολύνει να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει ολοκαίνουργιο. Όμως τι ακριβώς είναι το Primpover και πώς μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει με επιτυχία; Ειδικοί συμβουλεύουν πώς να το κάνουμε και να έχει επιτυχία.

Τι είναι ένα Primpover;
Η βάση του στηρίζεται στον επανασχεδιασμό του χώρου σου χρησιμοποιώντας έπιπλα και διακοσμητικά που ήδη έχεις και να τα αναδιαμορφώσεις. «Αυτά μπορεί να είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ήδη ή αντικείμενα που έχουν αποθηκευτεί», δήλωσε η Lauren Saltman στο The Spruce, διοργανώτρια και ιδιοκτήτρια του Living.

«Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να ανανεώσετε το στυλ του χώρου σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα, σε αντίθεση με αυτό που πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε για το σχεδιασμό ενός χώρου—που είναι να βγείτε έξω και να αγοράσετε νέα κομμάτια» συνεχίζει. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποσύνθεση, την αναδιοργάνωση, ακόμη και την αλλαγή του σκοπού ενός υπάρχοντος δωματίου για να του δώσει νέα πνοή.

Τα βήματα ενός Primpover
Για να επιτύχεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που θα θέλεις να ακολουθήσεις. «Το πρώτο είναι να αδειάσετε το χώρο σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δωρίζετε αντικείμενα διακόσμησης ή επίπλων που δεν ταιριάζουν πλέον στην αισθητική του σχεδιασμού σας», λέει η Saltman.

«Μπορεί να σημαίνει ότι ξεφορτώνετε τη συλλογή βιβλίων σας». Επιπλέον είναι χρήσιμο να εστιάσεις σε ένα δωμάτιο τη φορά, αντί να κοιτάς το σπίτι ως σύνολο.

[Αφού καθαρίσετε και ξεφορτωθείτε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν χώρο τοποθέτησης όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε αντικείμενα για να διακοσμήσετε το δωμάτιο – κομμάτια που υπάρχουν ήδη στο χώρο και αυτά από άλλα δωμάτια που θέλετε να μετακινήσετε.

Βασικά, θέλετε να δημιουργήσετε έναν “λευκό καμβά” στο δωμάτιο στο οποίο εργάζεστε», λέει η Saltman. «Αν σκοπεύετε να κρατήσετε τα μεγάλα έπιπλα στο δωμάτιο, οπωσδήποτε, μην τα μετακινήσετε! Ωστόσο, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να προσπαθήσετε να αναδιατάξετε τα έπιπλα στο χώρο για να τους δώσετε μια νέα αίσθηση».

Αφού διαμορφωθούν τα μεγαλύτερα έπιπλα, μπορείς να αρχίσεις να «παίζεις» με μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα.

Για παράδειγμα: να δημιουργήσεις ένα νέο σημείο που θα τοποθετήσεις την τηλεόραση σου, να δημιουργήσεις μι ανέα διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού ή ακόμα και να αλλάξεις τα εσωτερικά φυτά σου. Καθώς ξεκινάς την αναδιάταξη, μπορεί να διαπιστώσεις ότι έχεις μικρό προϋπολογισμό για να φέρεις νέα αντικείμενα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσεις μια φρέσκια διακόσμηση χωρίς να ξοδευτείς.

«Πρόσθεσε ένα νέο χαλί, ένα νέο επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό ή βάψε το δωμάτιο με ένα νέο ​​χρώμα», σημειώνει η Saltman. «Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα μαξιλάρια, ριχτάρι ή να ανακτήσετε αυτά που έχετε ήδη και να βάλετε μια κουβέρτα για ριχτάρι». Η λογική του Primpover επιβεβαιώνει το ρητό: «Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

 

 

Πηγή:theissue