Μια υπέροχη μεταμόρφωση συνέβη και αξίζει να δείτε πώς με απλές κινήσεις μπορούν να γίνουν θαύματα.

Προτού όλα ξεκινήσουν στην συγκεκριμένη κουζίνα να αλλάζουν η καταθλιπτική της εικόνα θα μπορούσε να κρατήσει μακριά οποιονδήποτε επίδοξο μάγειρα! Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τους πάντες!

Πέρα από την αποκρουστική της εικόνα, η συγκεκριμένη κουζίνα αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα «ζωτικής» σημασίας.

Με απλές όμως και στρατηγικές κινήσεις η εικόνα της άλλαξε θεαματικά! Χρώμα, υλικά και έμπνευση είναι οι λέξεις κλειδιά!

Οι αποχρώσεις τόσο των τοίχων όσο και των ντουλαπιών της κουζίνας επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το οπτικά αντιλαμβανόμενο μέγεθος της κουζίνας κάνοντάς τη, με τις σκούρες και αδιάφορες αποχρώσεις τους, το χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος. Χρησιμοποιώντας το λευκό χρώμα, για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών, ο χώρος αμέσως έδειξε πιο μεγάλος απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι αλλά και πιο φωτεινός.

Πέρα από το χρώμα όμως χρειάστηκε να παρθούν κι άλλα, πιο δραστικά, μέτρα. Η κατάσταση του πάγκου της κουζίνας ήταν ένα από αυτά αφού η κατάστασή του δεν ήταν καθόλου καλή. Έτσι, ο πάγκος αντικαταστάθηκε από κόντρα πλακέ θαλάσσης κομμάτια, που στη συνέχεια επικαλύφθηκε από ένα λεπτό στρώμα μπετόν και στη συνέχεια περάστηκε με ειδικά αδιαβροχοποιητικά υλικά. Σε συνέχεια αυτής της αλλαγής ακολούθησε και η αντικατάσταση των πλακιδίων της πλάτης του πάγκου με εξίσου λευκά, μακρόστενα, κεραμικά πλακάκια.

Ο λινοτάπητας που κάλυπτε το δάπεδο της κουζίνας (συνθετικό υλικό παράγωγο πολλών διαφορετικών μεταξύ τους υλικών που χρησιμοποιείτε για την κάλυψη δαπέδων κυρίως στο εξωτερικό) φαίνεται πως έκρυβε ένα θησαυρό από κάτω του. Με την αφαίρεση αυτού ένα υπέροχο ξύλινο πάτωμα φανερώθηκε που τα νερά του ξύλου έφεραν υπέροχους φυσικούς χρωματικούς κυματισμούς.
Μια μικρή «ανταλλαγή» θέσεως των πραγμάτων και συγκεκριμένα αυτής των ηλεκτρικών συσκευών πρόσθεσε μερικά ακόμη, εικονικά, τετραγωνικά μέτρα στο χώρο. Αυτό θα μπορούσε με τον καλύτερο τρόπο να δείξει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή διαρρύθμιση των πραγμάτων μέσα στο σπίτι. Εκτός τούτου, απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Απλά σε σχεδιασμό, κι αν και βρίσκονται στην ίδια κατηγορία στιλ, επιλέχθηκαν σε διαφορετική απόχρωση προσθέτοντας έτσι μια ωραία πινελιά στο χώρο.

Ελάχιστες εργασίες έφεραν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που έκαναν το χώρο να μοιάζει σαν καινούριος με τις πιο μοντέρνες και οικονομικές προσεγγίσεις.

 

 

 

Πηγή:spirossoulis.com