Νέες κατηγορίες πολιτών άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού εξαιρούνται από την επιβολή του προστίμου 100 ευρώ, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Είμαστε στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων και θα γίνει και η βεβαίωση (ενν. του προστίμου) τις επόμενες ημέρες», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφερόμενος στη διαδικασία προσδιορισμού των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών, στους οποίους θα επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε πρόκειται για περίπου 300.000 πολίτες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, επεσήμανε πως στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες πολιτών που εξαιρούνται από την επιβολή του προστίμου.

«Έχει ληφθεί μέριμνα για όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 16 Ιανουαρίου στις αρμόδιες Επιτροπές για εξαίρεση από τον εμβολιασμό και σε αυτούς δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο».

Παράλληλα, ανέφερε πως η ΚΥΑ ορίζει ότι «όσοι είναι άνω των 96 ετών θα εξαιρεθούν από το πρόστιμο». «Εξαίρεση υπάρχει και για όσους τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι φορολογικά ενεργοί και δεν συμμετέχουν έμμεσα ή άμεσα στην φορολογία», όπως επεσήμανε.

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως το πρόστιμο αφορά σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19. Παράλληλα, διευκρίνισε πως στην περίπτωση που εμβολιαστούν με την πρώτη δόση έως τις 15 του μηνός, «θα έχουν το μισό πρόστιμο για τον μήνα αυτόν και εάν κάνουν την πρώτη δόση μετά τις 15 του μηνός θα επιβληθεί πλήρως το πρόστιμο».

 

 

Πηγή: lifo.gr