Υλικά

Για την κολοκύθα
350γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
100γρ. κινόα πολύχρωμη, βρασμένη
½ κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
3 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας σπόρους κολοκύθας καβουρδισμένους
20 φύλλα μέντας ή δυόσμου
200γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50ml χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μέλιαλούμι και σάλτσα μελιού

Διαδικασία
Για την κολοκύθα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώνει η κολοκύθα. Βγάζετε και κρατάτε στην άκρη.

Για τη σάλτσα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και κουνάτε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Κρατάτε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τη σαλάτα: Ζεσταίνετε καλά ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι και ψήνετε τις φέτες χαλούμι για 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Βάζετε σε ένα μπολ την κινόα που αφρατεύετε με πιρούνι, τη ρόκα, το κρεμμύδι, τους ξηρούς καρπούς, την κολοκύθα, λίγο από τη σάλτσα και ανακατεύετε πολύ απαλά. Αδειάζετε τη σαλάτα ομοιόμορφα σε μια πιατέλα, βάζετε από πάνω τα κομμάτια χαλούμι, τα φύλλα μέντας, περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr