Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
200ml νερό
100γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
½ κουτ. γλυκού (2γρ.) αλάτι
μέλι
Για τη γεμιση
200γρ. πούδρα αμυγδάλου
250γρ. ζάχαρη, άχνη
1 ασπράδι αβγού
20γρ. ταχίνι
Διαδικασία
Φτιάχνετε τη γέμιση: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να αναμιχθούν καλά και η γέμιση να σφίξει. Σε περίπτωση που η γέμιση βγει πολύ σφικτή, προσθέστε λίγο ασπράδι ακόμα, σε περίπτωση που βγει αραιή, προσθέστε λίγη πούδρα αμυγδάλου.
Φτιάχνετε τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι και ανακατεύετε τα υλικά με το γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. Σε περίπτωση που η ζύμη βγει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό, για να μπορέσετε να την ανοίξετε ευκολότερα με τον πλάστη.
Χωρίζετε τη ζύµη σε τρεις µπάλες και στη συνέχεια τις ανοίγετε µε τη σειρά πάνω σε αλευρωµένο πάγκο µε τον πλάστη σε λωρίδες πάχους 1χιλ. και πλάτους 6 εκ.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τη γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας και την τυλίγετε χιαστί σε τρίγωνα. Τέσσερα διπλώματα είναι αρκετά για το κάθε Samsa. Στο τελευταίο δίπλωμα θα πρέπει να τα κολλήσετε με νερό για να μην σας ξεκολλήσουν κατά το τηγάνισμα.
Τέλος, τηγανίζετε τα samsa σε καυτό λάδι στους 170°C και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί. Πασπαλίζετε τα πιτάκια με καβουρδισμένο σουσάμι, τα περιχύνετε με μέλι και σερβίρετε αμέσως.
Tips
Kατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα πρέπει να προσέχετε να μην σας στεγνώσει το φύλλο. Μια καλή λύση για να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι να τυλίξετε τις μπάλες της ζύμης με μεμβράνη.
Πηγή: olivemagazine.gr