Συνεχίζει την καταστροφική του πορεία ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, ο οποίος περνώντας από το Ιόνιο και τη Θεσσαλία άφησε πίσω του νεκρούς, αγνοούμενους και τεράστιες καταστροφές.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά, ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστήματα, καθώς και διακοπές ρεύματος.

Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση.

Ειδικότερα, οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης της βροχόπτωσης είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών, στο Ηράκλειο, έχει πλημμυρίσει. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

 

 

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας, ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost.gr, ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί στο συγκεκριμένο δρόμο. Το μπαλκόνι πάντως, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή αστυνομία και συνεργείο της ΔΕΗ. Η μεν αστυνομία για να αποκλείσει το σημείο και το συνεργείο της ΔΕΗ για να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η πτώση των υλικών του μπαλκονιού σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα για λίγη ώρα γειτονικές κατοικίες να έχουν διακοπή ρεύματος.

 

 

Στο σκοτάδι το Ηράκλειο – Προβλήματα στις πτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές περιοχές του Ηρακλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως οι γειτονιές γύρω από τον Άη Γιάννη στην Κνωσού.

Παράλληλα, οι συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος δημιουργούν πολλά προβλήματα, ενώ έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε σε πυλώνα της ΔΕΗ στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ.

Σοβαρό πρόβλημα υπήρξε, δε, και στις πτήσεις καθώς στο αεροδρόμιο της πόλης δεν κατάφεραν να προσγειωθούν τρία αεροπλάνα.