Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας, την οποία μας προτείνει ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να τη γαρνίρετε με χρυσές σοκολατένιες πέρλες ή με άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.

 

Υλικά

Για τη βάση:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας κακάο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
6 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
100 γρ. σοκολατένιες χρυσές πέρλες ή άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Για το σοκολατένιο γλάσο:

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας γλυκόζη

 

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ρίξτε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε.

Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να το καλύψετε με το γλάσο.

Για το γλάσο: Βάλτε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί χωρίς να σφίξει (για 30-40 λεπτά περίπου) και καλύψτε με αυτό το κέικ.