Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Βάζουμε στα φιλέτα του σολομού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι από την αντίθετη πλευρά του δέρματος. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε τον σολομό από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και το σκόρδο.
Πετάμε το λάδι που έβγαλε ο σολομός, καθαρίζουμε το τηγάνι και το μεταφέρουμε πάλι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κρασί, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, τον σολομό και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και δεντρολίβανο.

Συστατικά

800 γρ. φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
10 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. νερό
150 γρ. αποξηραμένα σύκα
100 γρ. κρέμα βαλσάμικο με σύκο
1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
δεντρολίβανο

Πηγή:https://akispetretzikis.com