Καλοκαιρινό, δροσιστικό σορμπέ πεπονιού!
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε περίπου 1 ώρα το βγάζουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το πεπόνι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι και το λεμόνι.
Αδειάζουμε σε μεταλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε μεταλικό σκεύος δεν πειράζει.
Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.
Πηγή:supersyntages.gr