Υλικά
120 ml ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό φρέσκες σουπιές
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
2-3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλλας
1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ανθό αλατιού

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα αχνίζουμε να γυαλίσουν και να μελώσουν, για περίπου 15΄. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές σε χοντρά κομμάτια, αφού βγάλουμε το κόκαλο. Τις βάζουμε σκέτες σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, να αχνιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Όταν πιούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστεί ο ντοματοπελτές και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειάζεται, βάζουμε ένα ποτηράκι νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr