Υλικά

2½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
2 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
1 φλιτζάνι γλυκαντικό
¼ φλιτζανιού λάδι
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
1-2 φλιτζάνια σπόρους της επιλογής σας (π.χ. ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους)
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα, διάφορα
1 κουτ. γλυκού μπαχαρικά (π.χ. κανέλα, μοσχακάρυδο)
2 κουτ. σούπας ασπράδι αβγού

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το γλυκαντικό, το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύετε.

Απλώνετε τη γκρανόλα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά την ανακατεύετε με κουτάλι. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Σπάτε τη γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μέσα και τα αποξηραμένα φρούτα και την αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Tην απολαμβάνετε με γάλα ή γιαούρτι.

 

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κακάο που το ενσωματώνετε στη γκρανόλα πριν το ψήσιμο, αλλά και σταγόνες σοκολάτας που τις ενσωματώνετε μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα μετά το ψήσιμο.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr