Τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κατά την αποχώρησή τους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, περιγράφουν η Αφγανή ποπ σταρ Αριάνα Σαγίντ και ο σύζυγός της.

Οι δυο τους ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες Αφγανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν.

Η τραγουδίστρια συγκλονίζει με τις δηλώσεις της στο Access Hollywood: «Ένιωθα ότι θα πεθάνω εδώ, κυριολεκτικά. Ήμουν απελπισμένη. Μου φαίνεται σαν θαύμα που φύγαμε από τη χώρα».

Η Σαγίντ δήλωσε ότι στο αεροδρόμιο επικρατούσε πανικός, με γυναίκες να λιποθυμούν και τα πλήθη απεγνωσμένα να συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Μάλιστα αποκάλυψε πως μια γυναίκα της ζήτησε να πάρει το μωρό της μαζί της: «Δεν μπορώ να χωρίσω ένα μωρό από τη μητέρα του και εκείνη ήθελε πραγματικά να το πάρω. Αλλά τότε δεν μπορούσα».

«Οι στρατιώτες με ρώτησαν αν αυτό το μωρό ήταν δικό μου και είπα: “Δεν είναι δικό μου, αλλά μπορείτε να αφήσετε την γυναίκα να μπει στο αεροδρόμιο γιατί το μωρό θα πεθάνει;”, και μου απάντησαν: “Συγγνώμη κυρία μου. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό…”».

Το ζευγάρι βρίσκεται τώρα στο Λος Άντζελες ωστόσο δήλωσε ότι ανησυχεί για τα εκατομμύρια που έμειναν πίσω.

«Είναι απελπιστικά τα πράγματα, τελείως απελπιστικά. Έχουν μείνει χωρίς φαγητό, στέγη και ζουν υπό τον φόβο των Ταλιμπάν. Πονάει η ψυχή μου», δήλωσε η Αριάνα για τους φίλους και τους συγγενείς της που βρίσκονται στη χώρα και διατηρεί επαφή μαζί τους.