Το πεϊνιρλί είναι ένα φαγητό για κάθε ώρα της ημέρας. Το απολαμβάνουμε ως συνοδευτικό με το πρωινό μας καφέ, ως σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα. Πολλές φορές, όταν είμαστε σπίτι και θέλουμε να δούμε ταινία στο Netflix και δεν θέλουμε να φάμε μια ολόκληρη πίτσα, αλλά να τσιμπήσουμε κάτι πιο μικρό, το πεϊνιρλί είναι η αγαπημένη μας επιλογή.

Ο Τάσος Αντωνίου, γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Μαμά Πεινάω», έχει την τέλεια συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι πεινιρλί, χωρίς ζύμη, αλλά με μπαγκέτα και υλικά που έχεις στο ψυγείο σου.

Για το πεϊνιρλί με μπαγκέτα χρειάζεσαι 10 λεπτά για την προετοιμασία και 20 λεπτά για το ψήσιμο, δηλαδή σε μισή ώρα θα μπορείς να απολαύσεις το τέλειο γεύμα. Την συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να τη φτιάξεις και στα παιδιά, για να την απολαύσουν ως σνακ στο σχολείο ή τη παιδική χαρά.

Υλικά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 μικρές μπαγκέτες
4 αυγά
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
100 γρ. τριμμένο κασέρι
1 κ.σ. καλαμπόκι
1 κ.σ. μανιτάρια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις μπαγκέτες από την πάνω τους πλευρά, κόβουμε ένα μέρος της κόρας και αφαιρούμε λίγη ψίχα, αν είναι πυκνοζυμωμένες.
Σε βαθύ μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μπέικον, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε ισόποσα τις μπαγκέτες με το μείγμα αυγών.
Απλώνουμε στη λαμαρίνα λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπαγκέτες σε μικρή μεταξύ τους απόσταση. Μέσα σε 20 λεπτά τα πεϊνιρλί είναι έτοιμα.

 

Πηγή: bovary.gr