Συγκαταλέγεται στα εύκολα γλυκά και είναι από τα πρώτα που μαθαίνει όποια αγαπά να πειραματίζεται στην κουζίνα. Ακόμα και οι αρχάριες στο μαγείρεμα έχουν δοκιμάσει να φτιάξουν ένα κέικ βανίλιας. Η αλήθεια είναι πως δικαίως μπαίνει στην κατηγορία των απλών συνταγών αλλά υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσεις θα έχεις σίγουρο αποτέλεσμα. Τα μυστικά αυτά μπορείς να τα προσαρμόσεις σε κάθε συνταγή.

Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Ακόμα κι αν ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος θα πρέπει να ξέρεις πως τα υλικά για να ομογενοποιηθούν καλύτερα θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου κι όχι να μπουν κατευθείαν από το ψυγείο. Το βούτυρο και τα αυγά θα πρέπει να μείνουν μισή ώρα εκτός ψυγείου.

Φούρνος προθερμασμένος και κλειστός

Το μυστικό στο ψήσιμο είναι η θερμοκρασία. Θέλεις να μην είναι ωμό στο εσωτερικό και να έχει χρώμα ροδαλό στο εξωτερικό. Προθέρμανε το φούρνο στους 170-180°C και το πρώτο 30λεπτο μην ανοίξεις το φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το κέικ θα φουσκώσει ομοιόμορφα. Για να δεις αν είναι έτοιμο βύθισε ένα μαχαίρι στη ζύμη. Αν βγει καθαρό τότε το κέικ σου είναι έτοιμο.

Τα αυγά

Μπορείς να διαχωρίσεις τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και να χτυπήσεις μία σφιχτή μαρέγκα την οποία και θα ενσωματώσεις στο μείγμα. Θα χρειαστείς μία σπάτουλα και απαλές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε η μαρέγκα να ομογενοποιηθεί, κρατώντας τον «αέρα» της. Πρώτα ρίχνεις το αλεύρι κι έπειτα τη μαρέγκα.

Πηγή: ladylike.gr