Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες κουζίνες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου.

Ωστόσο, οι προτιμήσεις αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή και το μέρος που θα επισκεφθεί κανείς στην Ελλάδα για τις διακοπές του.

Μουσακάς

Ίσως το πιο περιζήτητο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές σε Βαλκάνια και Μεσόγειο, αλλά παραμένει αγαπητό στην παραδοσιακή εκδοχή του για τους τουρίστες, με την τηγανητή μελιτζάνα, την πατάτα, τη μπεσαμέλ, το τυρί και τα μπαχαρικά.

Κολοκυθοκεφτέδες
Τηγανητοί αποτελούν το τέλειο ορεκτικό με ένα λαχανικό που θριαμβεύει το καλοκαίρι, το κολοκυθάκι.

Χταπόδι
Μαριναρισμένο, ψητό, ορεκτικό ή κυρίως, το χταπόδι πάντα «παίζει» σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ελληνικής κουζίνας.

Ντολμάδες
Κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές, με ρύζι, κιμά και συνδυασμό μπαχαρικών και βοτάνων, όπως θυμάρι, ρίγανη, άνηθο, μάραθο κ.ο.κ., ενώ πολλοί χρησιμοποιούν και κουκουνάρι. Δεν λείπουν ποτέ από τους μεζέδες των τουριστών στην Ελλάδα.

Ταραμοσαλάτα
Το ιδιαίτερο αυτό ντιπ από παστωμένα αυγά ψαριών με λάδι και ελαιόλαδο είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν πάντα στη σπιτική εκδοχή του.

 

Πηγή:in.gr