Όχι, δεν είναι το κάθε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα απαραίτητος δείκτης καρκίνου. Όμως αν εμφανιστούν κάποια από αυτά ή ακόμα και όλα μαζί, τότε θα πρέπει να το κοιτάξετε άμεσα.

Αλλαγές στο μαστό

Αν αισθανθείτε κάποια μάζα δεν θα πρέπει να την αγνοήσετε, ακόμα και αν η μαστογραφία σας είναι φυσιολογική. Η παραμόρφωση του δέρματος στο μαστό, επίσης, ιδιαίτερα αν μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού, είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να εξετάσετε.

Προβλήματα στο στομάχι

Στα αρχικά στάδια τα συμπτώματα του καρκίνου στο στομάχι είναι άτυπα και πολλές φορές μοιάζουν με τα συμπτώματα του έλκους. Αυτά είναι: Εύκολη δυσπεψία και βάρος, ανορεξία, ναυτία, κάψιμο πίσω από το στέρνο, απέχθεια στο κρέας και κακοσμία του στόματος. Τα συμπτώματα αυτά δεν σημαίνουν ότι υπάρχει καρκίνος στο στομάχι, αλλά καλό είναι να τα εξετάσετε με τον γιατρό σας.

Διόγκωση στον λαιμό

Το πιο κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του θυρεοειδούς είναι διόγκωση στο λαιμό. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι σφίξιμο, το αίσθημα πληρότητας στο λαιμό ή δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση ή βραχνάδα ή διόγκωση των λεμφαδένων και πόνος στο λαιμό ή τον αυχένα που δεν υποχωρεί.

Αίσθημα διάτασης στην κοιλιά

Μαζί με μερικά ακόμα συμπτώματα, αυτό το αίσθημα μπορεί να συνδέεται με καρκίνο στις ωοθήκες. Τα υπόλοιπα είναι: πόνος στην κοιλιά, ναυτία και ελαττωμένη όρεξη.

Αλλαγές στην ούρηση

Ακράτεια και άλλες αλλαγές στην ούρηση μπορούν να εμφανιστούν καθώς μεγαλώνετε. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες αλλαγές μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου στον προστάτη. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια είναι: διαρροές και ακράτεια, αδυναμία ούρησης παρά την αίσθηση ότι χρειάζεται κάποιος να ουρήσει, καθυστερημένη ούρηση και πίεση κατά την ούρηση.

Ασυνήθιστος βήχας

Ο επίμονος βήχας μπορεί να είναι αρχικό σύμπτωμα καρκίνου στον πνεύμονα. Αν δεν έχετε άλλα σχετικά συμπτώματα, όπως μπουκωμένη μύτη ή πυρετό, ο βήχας πιθανόν δεν συνδέεται με ιό ή λοίμωξη και θα πρέπει να το εξετάσετε.

Μυρωδιά στα κολπικά υγρά

Δύσοσμα κολπικά υγρά μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου. Τα υγρά μπορεί να περιέχουν αίμα και ίσως να εμφανίζονται μεταξύ των περιόδων ή μετά την εμμηνόπαυση. Χρειάζεται εξέταση για να διαπιστωθεί αν τα υγρά οφείλονται σε μόλυνση ή κάτι πιο σοβαρό.

Αλλαγές στους λεμφαδένες

Πρησμένοι συμπαγείς λεμφαδένες συχνά είναι αποτέλεσμα μόλυνσης. Ωστόσο το λέμφωμα ή ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, της κεφαλής ή του λαιμού, μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως μεγεθυμένος λεμφαδένας.