Mια εύκολη και γρήγορη σάλτσα με σκόρδο και βούτυρο είναι αρκετή για να εκτινάξει την απόλαυση στα κλασικά τορτελίνια.
Με όλα ταιριάζει αυτή η σάλτσα με σκόρδο και βούτυρο. Με πατάτες, μανιτάρια, μπριζόλα. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η επιτυχία του περίφημου beurre à la bourguignonne, βούτυρου αλά μπουργκινιόν. Βούτυρο που αναμειγνύεται με ψιλοκομμένο σκόρδο και μυρωδικά, πλάθεται, μπαίνει στο ψυγείο για να παγώσει και συνοδεύει ιδανικά κρεατικά ή θαλασσινά.
Πάνω σε αυτή την ιδέα στηρίζεται και αυτή η συνταγή, που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και δίνει στα τορτελίνια άλλη νοστιμιά. Ρίξτε λοιπόν τα τορτελίνια να βράζουν στην κατσαρόλα, γεμίστε ένα ποτήρι με καλό κρασί και ξεκινάμε!
Προετοιμασία: 5 λεπτά, Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
χυμό από ½ μέτριο λεμόνι
1 πακέτο τορτελίνια με τυρί, φρέσκα ή κατεψυγμένα
αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
φύλλα baby ρόκας ή μαϊντανού
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει και ρίχνουμε τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας για ψήσιμο al dente.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας προσέχοντας να μην τα σπάσουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και γαρνίρουμε με φύλλα baby ρόκας ή μαϊντανού.
Πηγή: olivemagazine.gr