Κοτόπουλο με αρακά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes
Συνολικός χρόνος: 45 minutes
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 451
Κοτόπουλο με αρακά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμο φαγητό με κοτόπουλο και αρακά στον φούρνο, ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
1 και 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας ζεστός
2 φλιτζ. κοτόπουλο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάτουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με αρακά σε πιάτα.