Συμβαίνει σε όλες μας!

Ειδικά αν αγαπάς τα αρώματα και έχεις ένα αγαπημένο που φοράς καθημερινά, φτάνεις σε σημείο οι οσφρητικοί υποδοχείς της μύτης σου να μην το αντιλαμβάνονται πια.

Όσο άρωμα και να ψεκάζεις, νιώθεις πως δεν είναι τόσο έντονο όσο ήταν κάποτε. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί μέσα στη μύτη μας συμβαίνει ένας έμφυτος αισθητηριακός μηχανισμός.

Η μύτη μας, πλούσια σε υποδοχείς, μεταδίδει δυσάρεστες πληροφορίες στον εγκέφαλο, ο οποίος φιλτράρει τα αρώματα που αντιλαμβάνεται μέχρι να το συνηθίσει, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στα νέα . Έτσι, αν διεγείρουμε πάντα την αίσθηση της όσφρησης με τις ίδιες αρωματικές νότες, αυτό θα τείνει να τις συσκοτίζει.

Τι να κάνεις όταν σταματήσεις να μυρίζεις, όταν δηλαδή ο εγκέφαλός σου έχει συνηθίσει ένα συγκεκριμένο άρωμα; Σύμφωνα με την αρωματοποιό Elisabeth Vidal «συνιστώ να εναλλάσσουμε το συνηθισμένο μας άρωμα με άλλα αρώματα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -για μία ή δύο εβδομάδες- προκειμένου να φύγει η μύτη από τη συνήθεια και έτσι να σπάσει η ρουτίνα και μετά να επιστρέψει στην πρώτη», εξηγεί η ειδικός στη Vogue.es .

«Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το ίδιο άρωμα καταλήγουμε να κορεστούμε με αυτό όλα τα περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, τα ρούχα μας, τις γκαρνταρόμπες μας… Όλα παίρνουν την ίδια μυρωδιά και κατά συνέπεια σταματάμε να το αντιλαμβανόμαστε».

Τι να κάνουμε για να διαρκέσει πολύ το άρωμά μας: μερικές συμβουλές
Η διάρκεια του αρώματος είναι καθοριστική. «Οι άνθρωποι θέλουν το άρωμά τους να μυρίζει μακράς διαρκείας και θέλουν να νιώθουν άνετα φορώντας το όλη μέρα». Ακολουθούν μερικά κόλπα για να κάνετε το άρωμα να διαρκεί περισσότερο:

1.Πριν την εφαρμογή, δημιούργησε ένα «δεύτερο δέρμα» με ένα πέπλο ενυδατικής κρέμας χωρίς άρωμα .

«Τα αρώματα παράγονται σε αλκοολούχο μέσο και επομένως είναι αναπόφευκτο να συμβεί εξάτμιση και να διαλυθούν γρήγορα.

Είναι δυνατόν να γίνει αυτή η εξάτμιση πιο σταδιακή δημιουργώντας μια δεύτερη επιδερμίδα με μια κρέμα, η οποία μπορεί να είναι από την ίδια γραμμή με το άρωμα ή ουδέτερη», εξηγεί η Vidal.

2.Χρησιμοποίησε το άρωμα που σου αρέσει σε layers. «Στην καθημερινή ζωή, χωρίς να το γνωρίζουμε, συσσωρεύουμε διαφορετικά στρώματα αιθέριων ουσιών με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, γιατί τα σαμπουάν, οι κρέμες, το αφρόλουτρο, τα καλλυντικά έχουν τα αρώματά τους.

Εάν χρησιμοποιείς ένα ισχυρό άρωμα, κάλυψέ το με μικρά οσφρητικά στρώματα με άρωμα, κρέμες, αφρόλουτρα κλπ.

3.Το κλασικό κόλπο που δεν αποτυγχάνει ποτέ (ειδικά αν είναι άρωμα λαδιού): άπλωσέ το πίσω από τα αυτιά, στα γόνατα, στους καρπούς …

 

 

Πηγή:theissue