Το κέικ 7 βάζων με κολοκυθάκια είναι μια αλμυρή εκδοχή κέικ, στην οποία η μικρή συσκευασία γιαουρτιού των 125 ml (περίπου 125 g) λαμβάνεται ως μονάδα μέτρησης.

 

Υλικά

1 βαζάκι γιαούρτι 125 γραμμάρια

2 βαζάκια αλεύρι γ.ο.χ.

1 βαζάκι άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού (νισεστέ ή κορν φλάουρ)

1 βαζάκι γάλα φρέσκο

1 βαζάκι ελαιόλαδο

1 βαζάκι τριμμένη παρμεζάνα

4 αυγά (4 κρόκοι + 4 ασπράδια)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

250 γραμμάρια κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους

250 γραμμάρια καπνιστό τυρί σε μικρά κομμάτια

50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

50 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Λίγο ελαιόλαδο έξτρα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, προσθέστε τη συσκευασία γιαουρτιού και την παρμεζάνα και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι. Προσθέστε τους κρόκους αυγού και ανακατέψτε. Προσθέστε τα δύο βαζάκια αλεύρι, το βαζάκι λαδιού και ανακατεύοντας συνεχώς βάλτε το βαζάκι γάλακτος και το άμυλο πατάτας. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και το μπέικιν. Στη συνέχεια (σε ένα άλλο μπολ) χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν και προσθέστε τα στο προηγούμενο μίγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το καπνιστό τυρί σε μικρά κομμάτια, τα ωμά κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους (ώστε να μαγειρεύουν καλύτερα), τα ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και αναμείξτε καλά όλα τα συστατικά. Αλευροβουτυρώστε μια φόρμα 24 cm και μεταφέρετε το μείγμα πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα . Ψήστε σε φούρνο με αέρα στους 170 ° για περίπου 45-50 λεπτά (σε στατικό φούρνο στους 180 ° για περίπου 50-55 λεπτά). Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει. Το κέικ των 7 βάζων με κολοκυθάκια είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!