Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βάζεις κρέας στην κατάψυξη
Το λάθος που κάνει ο καταναλωτής καταψύχοντας κιμά, περιγράφει κρεοπώλης σε βίντεο στο TikTok.
Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζοντας κιμά είτε από σούπερ μάρκετ είτε από κάποιο κρεωπολείο, τον τοποθετούν στην κατάψυξη με λάθος τρόπο. Προτιμούν, όπως τονίζεται στο βίντεο, να το βάζουν με κυλιδρικό τρόπο, ο οποίος είναι λάθος.
Συγκεκριμένα ο viral κρεοπώλης αναφέρει ότι ο ορθότερος τρόπος ψύξης είναι ο «flat». Μάλιστα, παρουσιάζει ένα πείραμα. Σε αυτό χρησιμοποιεί ένα κομμάτι 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, το οποίο έχει καταψυχθεί με κυλινδρικό τρόπο και ένα κόμματι κιμά, ίδιου βάρους, το οποίο έχει καταψυχθεί με φλατ τρόπο.
Το έχει αφήσει 1,5 ώρα εκτός κατάψυξης. Κατά την παρουσίαση, ο καταναλωτής μπορεί να διαπιστώσει ότι η 1,5 ώρα δεν ήταν αρκετή για το κομμάτι κρέας που έχει καταψυχθεί με κυλιδρικό τρόπο ενώ το αντίστοιχο φλατ κομμάτι είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
Όπως αναφέρει ο κρεοπώλης, στον κυλινδρικό τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μικροβίων ενώ στο φλατ κομμάτι τα πλεονεκτήματα είναι ότι ξεπαγώνει πιο εύκολα και δίνει την δυνατότητα για άμεσο μαγείρεμα.
@nickkexagias defrost ή απόψυξη. Εσύ ήξερες το συγκεκριμένο κόλπο; #masterbutcher #tiktokbutcher #meateater #meatlover #meatinfluencer #meatexpert #butcher #fypシ #fyp #μπεςφοργιουγαμω #fypシ゚viral #meat #meatball#meatlovers #butcherlife #butchershop #trick #meatlovers ♬ Deep Lake – Romeo
Πηγή:dnews