Scroll to top

Το πιάτο της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα


- 30 Ιουνίου 2018

  •  

    Θα… σκαλώσεις με αυτή τη συνταγή για εσκαλόπ!

    Υλικά

    • 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες απο τον χασάπη μας ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
    • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
    • 250 ml μπίρα ξανθιά
    • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
    • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
    • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
    • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
    • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
    • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά συνολικά. Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 – 12 λεπτά.

    Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο, τα προσθέτουμε στο σκεύος και το ανακινούμε, να πάει το μείγμα παντού. Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με καρεδάκια καρότου.

    Συνοδεύουμε με την μπίρα που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα, αφού η μπίρα αγαπάει και τη μη οινόφιλη μουστάρδα.