Το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό ορεκτικό, και στη σημερινή συνταγή αποφασίσαμε να το γεμίσουμε με διάφορα τυριά και τριμμένη παρμεζάνα.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας είναι μια τέλεια συνταγή για να στολίσουμε και να εμπλουτίσουμε τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια μας. Ιδανικό για να το σερβίρετε ως ορεκτικό, μπορεί επίσης να ετοιμαστεί από πριν και να αποθηκευτεί σε μεμβράνη και να καταναλωθεί είτε κρύο είτε ξαναζεσταμένο την τελευταία στιγμή.
Σε αυτή τη συνταγή αποφασίσαμε να το γεμίσουμε με ένα μείγμα τυριών, αλλά μπορείτε να το γεμίσετε όπως προτιμάτε (για παράδειγμα φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ρικότα και σπανάκι ) και αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε είτε αλμυρό είτε γλυκό με κρέμα φουντουκιού ή μαρμελάδα . Ας δούμε μαζί πώς να το ετοιμάσουμε.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
50 ml γάλα
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ. τυριά της επιλογής μας
Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου και τον κορμό και το γεμίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τα τυριά που προτιμάμε.
Καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε να κολλήσει στο κάτω φύλλο περιμετρικά και στην γέμιση ώστε να διαγράφεται το σχήμα του δέντρου.
Παίρνοντας σαν οδηγό το κάτω σχήμα κόβουμε και το δεύτερο όμοια. Το φύλλο που περισσεύει το κόβω με κουπ-πατ αστεράκια. Κόβουμε οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω αφήνοντας στη μέση ένα νοητό κορμό σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κλαδιά του δέντρου.
Στριφογυρίζουμε το κάθε κλαδί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με γάλα. Τέλος ψήνουμε στους 180°C στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Πηγή:jenny