Υλικά
2 αυγά
3 αντσούγιες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
20 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 τορτίγιες ολικής αλέσεως
20 γρ. baby σπανάκι
160 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο

Διαδικασία
Βράζουμε τα αυγά για 8΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό μέχρι να γίνουν σφιχτά. Μόλις κρυώσουν σε ένα μπολ με νερό τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις αντσούγιες, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι οι αντσούγιες να πολτοποιηθούν. Κόβουμε την ντομάτα και τις ελιές σε ροδέλες.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τις τορτίγιες, το σπανάκι, τα αυγά, τις ελιές, τον τόνο και τις ντομάτες σε ροδέλες και σερβίρουμε με τη σος αντσούγιας.

 

Πηγή:olivemagazine.gr