Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

1 αυγό, μικρό
1 αβοκάντο
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό, μεσαίο
20 γρ. πάνκο
Για το σερβίρισμα
2 φέτες ψωμί για τοστ, μοναστηριακό
τυρί κρέμα
2 φέτες καπνιστό σολομό
ρόκα
ντοματίνια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε το αυγό, βράζουμε για 3 λεπτά, και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μεταφέρουμε το αυγό σε κρύο νερό, ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό του, και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και το ανοίγουμε.

Αφαιρούμε το κουκούτσι καρφώνοντας ένα μαχαίρι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του. Προσέχουμε να διατηρήσουμε το σχήμα του αβοκάντο και να μην σπάσουν κομμάτια.

Ξεφλουδίζουμε το αυγό, το τοποθετούμε στην εσωτερική τρύπα του αβοκάντο, ενώνουμε τα 2 κομμάτια του αβοκάντο, και καρφώνουμε 2 οδοντογλυφίδες, μια σε κάθε άκρη, ώστε να το σφραγίσουμε.
Τοποθετούμε ένα γουόκ με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε σε τρία μπολ ξεχωριστά το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο, και περνάμε με αυτή τη σειρά το αβοκάντο στο κάθε μπολ να παναριστεί.

Ρίχνουμε το αβοκάντο στο γουόκ, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, και σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.

Γαρνίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

 

Πηγή:akispetretzikis.com