«Ξεβράκωτη» κολοκυθόπιτα – Με γιαούρτι και λαχανικά του κήπου, χωρίς φύλλο
Το καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα όλα τα λαχανικά από το μποστάνι του για μοναδικές συνταγές. Μια τέτοια είναι και αυτή η κολοκυθόπιτα, για την οποία δεν χρειάζεστε φύλλο.
Για τους τυχερούς που έζησαν ή ζουν ακόμη στην εξοχή, μια βόλτα από το μποστάνι του μπαμπά τέτοια εποχή μοιάζει με περίπατο στη γη της Επαγγελίας. Φρέσκα κολοκυθάκια, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και κάθε λογής λαχανικά που φύονται στην ελληνική γη αυτή την εποχή περιμένουν να μπουν στο καλάθι.
Η συνταγή αυτή για πίτα είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά.
Υλικά
2-3 κολοκυθάκια
3-4 καρότα
2-3 κρεμμύδι ξερά
1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
4 αυγά
½ κιλό γιαούρτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη μαζί με τα καρότα. Σε έναν πολυκόφτη, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Γυρίζουμε όλα τα υλικά, μαζί με τον φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και αναμειγνύουμε να πάρουμε έναν αραιό χυλό. Τέλος, ρίχνουμε στο μπολ τη φέτα τριμμένη
Τέλος αναμειγνύουμε τον χυλό με τα τριμμένα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα ταψί (ένα στρογγυλό 40 εκατοστών είναι ιδανικό) προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ανακινούμε να πάει παντού.
Γυρίζουμε τον χυλό και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την πίτα στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30’ με 40’ λεπτά, ώσπου να έχει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά της.
Πηγή: iefimerida.gr