Το να ξυπνάμε τη νύχτα πάντα την ίδια ώρα λέει πολλά για εμάς και τα συναισθήματά μας.

Μήπως δεν μπορείς να κοιμηθείς ολόκληρο το βράδυ και ξυπνάς πάντα την ίδια ώρα; Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματα είναι που σου στέλνουν ένα σήμα. Από ανέκαθεν τα ανθρώπινα όντα είχαν μια βαθιά σχέση με τη φύση και ιδιαίτερα με τον ήλιο. Η ανατολή και η δύση του ηλίου σηματοδοτούν τις μέρες, το φως και το σκοτάδι επικοινωνούν με το σώμα όταν είναι η ώρα να ξεκουραστεί και να σηκωθεί. Ένας δεσμός που, παρά την έλευση της τεχνολογίας και του ηλεκτρισμού, παραμένει, σηματοδοτώντας τον κιρκάδιο ρυθμό, ένας 24ωρος κύκλος μέσα στον οποίο επαναλαμβάνονται οι ίδιες φυσιολογικές διεργασίες.

Μια πολύ λεπτή ισορροπία, δύσκολη και απαραίτητη στη διατήρηση, ειδικά όταν υποφέρεις από διαταραχές ύπνου. Και είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που η παρατήρηση των αλλαγών μπορεί να είναι ένας σημαντικός δείκτης της κατάστασης της υγείας. Το να ξυπνάς πάντα την ίδια ώρα τη νύχτα, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα σήμα που στέλνεται από το σώμα, ή μάλλον, από το εσωτερικα όργανα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι αυτοί που θέλουν να μας πουν κάτι για τα συναισθήματα που μας βασανίζουν και που, ίσως, ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως.

Γιατί ξυπνάμε πάντα την ίδια ώρα και τι σημαίνει;
Σύμφωνα με τη Vogue, υπάρχει ένα πραγματικό ρολόι οργάνων, το οποίο σηματοδοτεί τις κορυφές λειτουργικότητας που έχει φτάσει το καθένα από αυτά. Ένα πραγματικό ενεργειακό ρολόι, που λέει πολλά για την κατάσταση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας: σώμα, μυαλό και συναισθήματα, στην πραγματικότητα, είναι αδιαχώριστα και, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, το ξύπνημα τη νύχτα, ίσως πάντα την ίδια ώρα, θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός δείκτης για να καταλάβουμε πώς είμαστε πραγματικά, ακόμη και από συναισθηματική άποψη. Το να ξυπνάμε τη νύχτα, στην πραγματικότητα, δεν δείχνει μόνο σε ποιο όργανο πρέπει να προσέχουμε περισσότερο, αλλά και ποιες διαθέσεις. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική τα συναισθήματα συνδέονται με ένα συγκεκριμένο εσωτερικό όργανο, επομένως, την ώρα που ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να σημαίνει ένα συναισθηματικό πρόβλημα, όχι ένα σωματικό.

Τι σημαίνουν οι ώρες που ξυπνάς
Τι σημαίνει να ξυπνάς μεταξύ 1 και 3 το πρωί: συκώτι-θυμός
Εάν ξυπνάς σε αυτή τη χρονική περίοδο το πρόβλημα μπορεί να συνδέεται με το συκώτι και, κατά συνέπεια, με τον θυμό. Υπεύθυνος για την αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματος, μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχουν κάποια έντονα συναισθήματα που πρέπει να εκφράσεις. Και, ίσως, χρειάζεται να κάνεις ελαφρύτερα γεύματα πριν πας για ύπνο.

Ξύπνημα μεταξύ 3 το πρωί και 5 το πρωί: πνεύμονες-λύπη
Μεταξύ 3 και 5 π.μ., οι πνεύμονες φτάνουν στη μέγιστη λειτουργικότητα. Διέπουν το αναπνευστικό σύστημα και συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και, σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, συνδέονται με συναισθήματα όπως η θλίψη και το πένθος. Από φυσική άποψη, είναι απαραίτητο να προσέχεις τις αναπνευστικές δυσκολίες και τις αλλεργίες, προσπαθώντας να κοιτάξεις πιο βαθιά – ακόμα και με τη βοήθεια ψυχολόγου – και να ανακαλύψεις την αιτία της θλίψης η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει την ξεκούρασή σου, βοηθώντας σε να σταματήσεις να ξυπνάς τη νύχτα.

Ξύπνημα μεταξύ 5 και 7 το πρωί: έντερο-άγχος
Είναι η ώρα του παχέος εντέρου μεταξύ 5 και 7 το πρωί, στην πραγματικότητα, το τελευταίο τμήμα του εντέρου ξυπνά και, υποθετικά, θα ήταν η καλύτερη ώρα για να πας στην τουαλέτα. Δυστυχώς, το άγχος μπορεί να αναστείλει τις λειτουργίες καθαρισμού του παχέος εντέρου, εμποδίζοντάς σε να αποβάλλεις τις τοξίνες και τα αρνητικά συναισθήματα.

Τι συμβαίνει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας;
-7:00-9:00, το στομάχι: Ένα όργανο αφιερωμένο στην πέψη, μπορεί να ελεγχθεί από ανησυχίες, άγχος και ένταση. Δεδομένου ότι αυτή είναι η στιγμή που το σώμα ξυπνά, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να εστιάσεις σε θετικές σκέψεις.
-9:00-11:00, σπλήνα: Ένα πολύ σημαντικό όργανο γιατί είναι ικανό να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Η λύση, επομένως, θα μπορούσε να είναι να απομακρύνεις τις σκέψεις σου για να αποφύγεις τον λήθαργο αμέσως μετά το πρωινό.
-11:00-13:00, η ​​καρδιά: Κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης της καρδιάς, είναι απαραίτητο να αφήσεις στην άκρη το άγχος και την υπερβολική σωματική άσκηση για να διασφαλίσεις ότι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο το πιο σημαντικό όργανο του σώματος.
-13:00-15:00, το λεπτό έντερο: Η δραστηριότητα του λεπτού εντέρου πρέπει να συνοδεύεται από μια ήρεμη φάση, για να αφομοιώσει το μεσημεριανό γεύμα. Ο καλύτερος τρόπος να τον βοηθήσεις; Αναζήτησε στιγμές λίγης χαράς .
-3μμ-5μμ, η κύστη: Το μόνο εμπόδιο είναι ο φόβος , ο οποίος μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε αυτό το όργανο.

-5μμ-7μμ, τα νεφρά: Ένα θεμελιώδες όργανο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, που θεωρείται η ρίζα της ζωής, μια πηγή ενέργειας. Το νεφρό συνδέεται με τη δύναμη της θέλησης και την ασφάλεια και, για το λόγο αυτό, οι λειτουργίες του μπορεί να μπλοκαριστούν από τον φόβο.
-19:00-21:00, το περικάρδιο: Στενά συνδεδεμένο με την καρδιά, θα μπορούσε να μπλοκαριστεί από το άγχος: για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να αφοσιωθείς στον διαλογισμό και τη σωματική δραστηριότητα, αλλά και σε ένα ελαφρύ και ευχάριστο δείπνο.
-21:00-11:00, σπλήνα: Είναι ένας μεσημβρινός, στενά συνδεδεμένος με πολλά εσωτερικά όργανα. Μπορεί να μπλοκαριστεί από το άγχος, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω της χαράς και της χαλάρωσης, επίσης για την προώθηση του ύπνου.
-11 μ.μ. έως 1 π.μ., η χοληδόχος κύστη: Συνδέεται με το θάρρος και τη συνετή χρήση της κρίσης κάποιου, μπορεί να μπλοκαριστεί λόγω του φόβου λήψης αποφάσεων, που συνδέεται επίσης με τη ντροπαλότητα.

 

Πηγή:theissue.gr