Ο όρος φοντύ αναφέρεται σε συνταγές της Γαλλικής κουζίνας οι οποίες αφορούν λιωμένα μείγματα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για το πιο υπέροχο φοντύ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει. Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζεται με ό,τι φρούτα θέλετε και που θα αγαπήσετε!

Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, πικρή
2 κ.σ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μπράντι
1 μπαστουνάκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως ακτινίδια, μπανάνες και φράουλες.
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια για να μπορέσουμε να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια για 5 με 6 λεπτά και αφήνουμε για λίγο να αρωματιστεί.

Αφαιρούμε τη βανίλια.

Κομματιάζουμε τη σοκολάτα, στο δοχείο του φοντύ.

Έπειτα προσθέτουμε την αρωματισμένη κρέμα και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Τέλος, ρίχνουμε το μπράντι και το αφήνουμε πάνω στην εστία να διατηρείται ζεστό.

Το φοντύ σοκολάτας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή:supersyntages.gr