Μπορείτε να ρυθμίσετε την υψηλή χοληστερόλη όχι μόνο με φάρμακα αλλά και χωρίς φάρμακα με 4 απλά βήματα..
Τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και να απολαύσετε περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής παρουσιάζει η Δρ. Leslie Cho, καρδιολόγος στο τμήμα καρδιαγγειακής υγείας της Cleveland Clinic.

Διατροφή – Εστιάσετ στις φυτικές ίνες:

Η διατροφή αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την υψηλή χοληστερόλη, αλλά μπορεί επίσης να είναι η λύση.

Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λίπη με υγιεινά λίπη όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας τρόφιμα όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (όπως τόνος, σολομός, σκουμπρί), ελαιόλαδο και σπόρους (όπως λιναρόσπορος, chia).

Μειώστε την κατανάλωση ζωικών προϊόντων όπως το βόειο κρέας και το χοιρινό, τα έλαια μαγειρικής όπως το φοινικέλαιο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλούσια σε λίπη (όπως το τυρί και το βούτυρο). Αποφύγετε τα τρανς λιπαρά, που υπάρχουν σε συσκευασμένα τρόφιμα και τηγανητά.

Μετάβαση σε μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές ίνες, αλλά βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει ποικιλία φυτικών πηγών. Όσπρια, ολικά δημητριακά, ξηροί καρποί και σκόνη από ψιλοκομμένα φυτά είναι μερικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, παρέχοντας ταυτόχρονα πρωτεΐνες.

Άσκηση:

Η άσκηση μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη ρύθμιση της χοληστερόλης, αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη και μειώνοντας τα τριγλυκερίδια.

Συνιστάται έντονη φυσική δραστηριότητα τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα.

Βάλτε τέλος στο κάπνισμα:

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ακόμη ένας λόγος για να σταματήσετε το κάπνισμα, καθώς αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο.

Διαχείριση του στρες:

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της καρδιάς, οπότε τεχνικές όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν.

 

 

 

Πηγή:dnews