Παρέμεινε ζωντανός στο όνειρο ο Πιερικός, αφού κατάφερε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης με τον ιστορικό Εθνικό Πειραιώς, να σώσει την παρτίδα με γκολ του Γιώργου Τασίδη. Η ομάδα της Πιερίας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με τον Εθνικό να έχει καλές στιγμές στην επανάληψη και τον Γουμάγια να κρατάει και πάλι την εστία των μελανόλευκων, ανέπαφη. Το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα για τον Πιερικό, αν ο διαιτητής Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη, δεν έκλεινε τα μάτια σε τράβηγμα του Ψιάνου στον Ρέγες στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης. Ο Πιερικός έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 5΄όταν σε σέντρα του Φρέντερικς από δεξιά, έγινε κάτοχος της μπάλας ο Μαρτίνεζ που σούταρε για να αποκρούσουν οι αμυντικοί των Πειραιωτών, να γίνει  νέο σουτ του Πλάτανου και η μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατερινιώτη πορτιέρο του Εθνικού, Συμεωνίδη. Στο 6′ ο Παντελιάδης, θα πιάσει καλό σουτ για να  αποκρούσει και πάλι ο Συμεωνίδης. Στο 22΄ο Ψιάνος τράβηξε εμφανώς τον Ρέγες μέσα στη μικρή περιοχή στην προσπάθεια του Ισπανού για προβολή, ο διαιτητής όμως δεν υπέδειξε παράβαση. Στο 28′ δυνατό σουτ του Τσεμπερίδη, θα αποκρούσει ο Γουμάγιας με τις γροθιές, η μπάλα θα καταλήξει στον Ροντρίγκο που θα κάνει τακουνάκι προς τα πίσω, για να διώξει ο Εξουζίδης μακριά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 47′ θα εκτελέσει φάουλ ο Στρατάκης, και ο Γουμάγιας θα αποκρούσει με τις γροθιές. Στο 52′ ο Ρέγιες έκανε μια κούρσα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε στην κλειστή γωνία του Συμεωνίδη, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 62′ όμορφη φάση για τους φιλοξενούμενους, με εκπληκτικό σουτ του Στρατάκη από 30 μέτρα, ο Γουμάγιας “απογειώθηκε” στην αριστερή γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 75′ φάουλ για τον Πιερικό αυτή τη φορά, εκτέλεσε ο Θάνος και μπλόκαρε ο Συμεωνίδης. Στο 82′ ςουτ Σουμπίνιο, απόκρουση του Γουμάγια σε κόρνερ και στην αμέσως επόμενη φάση, εξ επαφής ο Γουμάγιας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ροντρίγκο, κρατώντας το 0-0.

Στο 90΄η λύτρωση για τον Πιερικό, με κόρνερ του Μαρτίνεζ από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Γκουγκουλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, και ο Τασίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, που αν ο Πιερικός καταφέρει να κερδίσει, θα παραμείνει στην προνομιούχο 6άδα των play-offs.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πρ. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γ. Καπουτζής (Μακεδονίας), Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηζήσης – Κορακάκης, Καρακώστας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Κωνσταντινίδης (51′ Χατζηζήσης), Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Πλάτανος (63′ Κοντέων), Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Ρέγες (78′ Γκουγκουλιάς), Φρέντερικς, Θάνος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ.: Συμεωνίδης, Γκράϊμς, Παγώνης, Ψιάνος, Καρακώστας, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Στρατάκης (73′ Σουμπίνιο), Ροντρίγκο, Βιδάλης (63′ Ατίκου), Κωστάκης (79′ Νικολόπουλος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός  0-1

ΟΦΗ-Εθνικός Αστέρας  2-1

Ηλιούπολη -Κέρκυρα  1-0

Διαγόρας Ρόδου-Αιγάλεω  3-2

Πιερικός-Εθνικός Πειραιώς  1-0

Αγροτικός Αστέρας-Καρδίτσα  0-2

Ολυμπιακός Βόλου-Ρόδος  5-2

Καλαμάτα-Θρασύβουλος  0-2

Πανσερραϊκός-Ιωνικός  2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ολυμπιακός Β.        68

2.Κέρκυρα      62

3.ΟΦΗ 59

4.Πανσερραϊκός          51

5.Εθνικός Πειραιώς    50

6.Πιερικός       49

7.Διαγόρας Ρόδου       48

8.Παναιτωλικός           47

9.Ηλιούπολη   46

10.Αγροτικός Αστέρας           42

11.Εθνικός Αστέρας   42

12.Καρδίτσα 41

13.Θρασύβουλος        40

14.Δόξα Δράμας         40

15.Ιωνικός       36

16.Ρόδος         34

17.Καλαμάτα  28

18.Αιγάλεω     21

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ-Δόξα Δράμας

Παναιτωλικός-Ηλιούπολη

Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας Ρόδου

Κέρκυρα-Πιερικός

Αιγάλεω-Αγροτικός Αστέρας

Εθνικός Πειρ.-Ολυμπιακός Β.

Καρδίτσα-Καλαμάτα

Ρόδος-Ιωνικός

Θρασύβουλος-Πανσερραϊκός