Το να εξασφαλίσεις ότι το σπίτι σου μυρίζει όμορφα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνεις μια φιλόξενη πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σου, καθώς και για να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο περιβάλλον στο οποίο μπορείς να περνάς τον χρόνο σου.

Το άρωμα έχει μια μεταφορική δύναμη που μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή ή να ανακαλέσει μια ανάμνηση και συχνά μπορεί να παραβλέπεται. Ωστόσο, αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας εσωτερικής διακόσμησης για τη δημιουργία ενός αισθητικά ευχάριστου και χαρούμενου σπιτιού.

Από αρωματικά κεριά μέχρι φρέσκα λουλούδια και κήπους με βότανα, ανακάλυψε κορυφαίες συμβουλές για το πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα. Αυτές οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να το καταφέρεις και να έχεις μία όμορφη μυρωδιά στο σπίτι θα ενισχύσουν τη διάθεσή σου καθώς και την ατμόσφαιρα.

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα

1.Τοποθέτησε φυτά στο ντους
Κρεμάσε ένα χειροποίητο μπουκέτο ευκάλυπτου στο ντους ή τοποθετήσε ένα φυτό σε γλάστρα πάνω σε ένα σκαμνί για μια ελκυστική διακόσμηση υγρού χώρου που αφήνει επίσης ένα όμορφο άρωμα στον αέρα. Η ύπαρξη λουλουδιών όπως η λεβάντα ή ο ευκάλυπτος στο ντους βοηθά στην αίσθηση της όσφρησης και στην αρωματοθεραπεία, αυτό βοηθάει στο να είναι το μυαλό πιο χαλαρό και μπορεί να κάνει το ντους να μοιάζει σαν να βρίσκεστε στο δικό σου ιδιωτικό σπα.

2.Τοποθέτησε διαφορετικές πηγές αρωμάτων σε ένα τραπέζι
Κάνε τις ιδέες διακόσμησης του τραπεζιού της εισόδου πολυχρηστικές και βεβαιώσου ότι δημιουργούν μια φιλόξενη πρώτη εντύπωση τόσο αρωματικά όσο και οπτικά. Το τραπέζι της εισόδου είναι το ιδανικό μέρος για ένα αρωματικό κερί, φυσικό ποτ πουρί, τόσο σε ελαφριά λουλουδάτα όσο και σε εσπεριδοειδή, και ένα υπέροχο μπουκέτο εποχιακών λουλουδιών, αυτά θα μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα αμέσως.

 

3.Ομάδα διαχυτών με κεριά για ένα statement άρωμα
Οι όμορφοι διαχυτήρες και τα κεριά μπορούν να λειτουργήσουν καλά ξεχωριστά, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιούνται μαζί για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο άρωμα σε όλο το σπίτι. Για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, ξεκίνησε τοποθετώντας διαχυτές κοντά στην είσοδο, πίσω από την τουαλέτα στα μπάνια ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια σε όλο το σπίτι.

4.Καλλιεργήσε φρέσκα βότανα στη κουζίνα
Καλλιέργησε μερικά βότανα στην κουζίνα. Ακόμη και μερικά βότανα σε γλάστρες θα δώσουν μια φρέσκια, αρωματική ανάσα στη ζώνη μαγειρέματος. Τα βότανα είναι μια φανταστική προσθήκη στην κουζίνα, όχι μόνο φέρνουν ένα υπέροχο φυσικό άρωμα στο σπίτι, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν μια σειρά από γεύσεις σε όλες τις μαγειρικές προσπάθειες σου.

5.Χρησιμοποίησε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο
Τα αρωματικά σαπούνια και τα προϊόντα για το πλύσιμο των χεριών είναι πάντα ένα προϊόν που μπορεί επίσης να φαίνονται πολύ ελκυστικά όταν εκτίθενται σε δίσκους ή σε μπολ. Ένας αλάνθαστος τρόπος για να ενισχύσεις το άρωμα του σπιτιού είναι με όμορφα σαπούνια σε κάθε μπάνιο, ώστε όταν οι άνθρωποι πλένουν τα χέρια τους, να εκπλήσσονται με ένα υπέροχο άρωμα.

 

 

 

6.Δημιούργησε ένα αποσμητικό χαλιών
Ο βαθύς καθαρισμός ενός χαλιού είναι μία από τις πιο δύσκολες εργασίες καθαρισμού, ωστόσο μπορείς να αποστειρώσεις το χαλί και να κάνεις το σπίτι να μυρίζει ωραία. Η παρασκευή του μείγματος είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή – απλώς προσθέστε 1-2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα και 10 έως 20 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα μπολ και ανέμειξε τα υλικά καλά, τοποθέτησε το μείγμα σε ένα σέικερ και πασπαλίστε το DIY αποσμητικό αραιά στο χαλί, σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα όπως συνήθως και θα έχεις ένα χαλί που μυρίζει φρεσκάδα μέσα σε λίγα λεπτά.

7.Μην ξεχνάς το άρωμα της κρεβατοκάμαρας
Φυσικά, υπάρχουν πολλοί προφανείς τρόποι για να κάνεις την κρεβατοκάμαρά να μυρίζει ωραία, τα κεριά, οι διαχύτες καλαμιού λειτουργούν καλά, ωστόσο, υπάρχουν πιο σημαίνοντα βήματα που μπορείς να κάνεις για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε καταφύγιο ονείρων.

 

 

Πηγή:theissue.gr