Συστατικά

180 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

250 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

4 αβγά, μέτρια

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. κακάο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. φουντούκια, τριμμένα

400 γρ. dulce de leche

κας-κας, καρδούλες, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε στα 600 watt για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.

Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τα τριμμένα φουντούκια, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 32×25 εκ., το βουτυρώνουμε και το κακαώνουμε.

Ρίχνουμε το μισό το μείγμα για το brownie και το απλώνουμε με μια κουτάλα.

Βάζουμε μικρές μπαλίτσες από το μισό dulce de leche σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα.

Από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα για το brownie.

Απλώνουμε καλά ώστε να πάει το μείγμα παντού και ταυτόχρονα σκεπάζουμε το dulce de leche.

Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό dulce de leche σε μικρές μπαλίτσες πιέζοντάς τες ελαφρά στο μείγμα του brownie.

Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το brownie 5 λεπτά μέσα στη φόρμα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα.

Κόβουμε σε κομμάτια με τα κουπ πατ καρδιά και σερβίρουμε με κας-κας καρδούλες.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com