Συστατικά
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες .
Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com