Συστατικά

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
180 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα
10 φύλλα δυόσμου
6-7 φύλλα βασιλικού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. πάπρικα
3 κλ. δυόσμο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το τριμμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Σπάμε με το πιρούνι τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Χοντροκόβουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε την ξερή ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Σχηματίζουμε τους ντοματοκεφτέδες δίνοντας οβάλ σχήμα με δύο κουτάλια.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Όταν οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στο κέντρο στραγγιστό γιαούρτι, πάπρικα, δυόσμο και σερβίρουμε.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com