Υλικά

500 γρ (2 κουτιά) φυτική σαντιγί, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη ζάχαρη
300 γρ κουβερτούρα λιωμένη
300 – 350 γρ σαβαγιάρ
400 ml γάλα χλιαρό
2 σταγόνες κουβερτούρας για γαρνίρισμα

 

 

Οδηγίες

Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί μαζί με την άχνη να αφρατέψει.
Βγάζω 2 – 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την λευκή σαντιγί.
Λιώνω την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα την αφήνω να κρυώσει 3 – 5 λεπτά και την ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
Κόβω τα σαβαγιάρ στη μέση, τα βουτάω ένα ένα σε χλιαρό γάλα και σχηματίζω το σχήμα του αρκούδου. Κόβοντας τα στα 4 φτιάχνω και τα αυτιά του.
Απλώνω το ¼ του σοκολατένιου μείγματος .
Συνεχίζω όμοια με την πρώτη στρώση την δεύτερη με σαβαγιάρ, βουτώντας τα κι αυτά στο γάλα.
Απλώνω άλλο ¼ από το σοκολατένιο μείγμα.

Σχηματίζω την τρίτη και τελευταία στρώση με τα σαβαγιάρ.
Βάζω σε κορνέ τη λευκή σαντιγί και μύτη για κορνέ αστέρι και σχηματίζω με αυτή τη μουσούδα και το εσωτερικό των αυτιών του αρκούδου.
Βάζω όλο το σοκολατένιο μείγμα όμοια σε κορνέ και γεμίζω το πρόσωπο του ζώου. Συνεχίζω γεμίζοντας και τα πλαϊνά τοιχία.
Τέλος δημιουργώ με τη λευκή σαντιγί σε κορνέ τα μάτια και με δυο σταγόνες κουβερτούρας τις κόρες των ματιών του.
Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει πριν σερβίρω.

 

 

 

 

Πηγή: paxxi.gr