Υλικά Συνταγής
8 αραβικές πίτες μεσαίες
2 φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (ή κιμά ή κρέας που περίσσεψε από την προηγούμενη)
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 φλ. φέτα σε τρίμματα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 φλ. ντομάτες τριμμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τυρί κρέμα και το κεφαλοτύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες, τη φέτα και το μαϊντανό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Σε λαδωμένο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 φλ. από το μείγμα της ντομάτας. Απλώνουμε τις 4 πίτες ανοιχτές (σαν φύλλο) κι αδειάζουμε μέσα την γέμιση του κοτόπουλου. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πίτες και περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 20-25΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ζεστή κόβεται δύσκολα για οι πίτες θα μοιάζουν με ζυμαρικά.
Πηγή: argiro.gr