Υλικά
4 κρόκοι αυγών, φρέσκοι
125 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Βανίλια, κατά προτίμηση φυτική stick
Εκτέλεση
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας ή μια πρέζα βανίλιας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ρίχνουμε μέσα στους κρόκους.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 85 βαθμούς Κελσίου (αυτή η θερμοκρασία είναι πριν ν’ αρχίσει να βράζει).
Αποσύρουμε και αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα κρύο σκεύος.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Έπειτα, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας (αν έχουμε βάλει) και αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Τέλος, ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας για 5 φορές τουλάχιστον.
Το παγωτό κρέμα είναι έτοιμο.