Κρουασάν: Πρωινό και brunch με κάτι γαλλικό!
№ 1. Κρουασάν γεμιστό με τυρί κρέμα, λάιμ και σάλτσα βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε 100 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουν τη υφή σάλτσας. Κόβουμε 2 κρουασάν βουτύρου στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Χτυπάμε 4 κ.σ. τυρί κρέμα με 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη και το ξύσμα από 1 λάιμ. Αλείφουμε με το μείγμα τις βάσεις των κρουασάν, περιχύνουμε με τη σάλτσα βατόμουρου και τα κλείνουμε με τα «καπάκια» τους σαν σάντουιτς.
№ 2. Κρουασάν γεμιστό με μπανάνα, αμύγδαλα και μέλι
Ζεσταίνουμε 2 κρουασάν βουτύρου στον φούρνο. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε εσωτερικά με 1-2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, απλώνουμε ροδέλες μπανάνας και περιχύνουμε με ρευστό μέλι. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.
№ 3. Κρουασάν κροκ μαντάμ
Κόβουμε 2 κρουασάν βουτύρου στη μέση και τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Στο κάτω μέρος ακουμπάμε 1 χοντρή φέτα ζαμπόν, 2 κ.σ. σάλτσα τυριού έτοιμη και λίγη τριμμένη γραβιέρα αγελαδινή. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Στο μεταξύ τηγανίζουμε 2 αυγά. Ξεφουρνίζουμε τα κρουασάν, ακουμπάμε τα αυγά πάνω από το τυρί και τα κλείνουμε σαν σάντουιτς.
№ 4. Κρουασάν γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό
Ζεσταίνουμε 2 κρουασάν βουτύρου στον φούρνο. Τα κόβουμε στη μέση και τα αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού. Από πάνω προσθέτουμε 1 μπάλα παγωτό, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια καβουρδισμένα, λίγη σος καραμέλας και κλείνουμε σαν σάντουιτς.
Συνταγές: Janine Ratcliffe
Πηγή: olivemagazine.gr