Όχι μόνο πανεύκολη αλλά και πεντανόστιμη!

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

600 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε χοντρές φέτες για παραλληλόγραμμο ταψί (ή τριμμένο για στρογγυλό ταψί)

1 μεγάλο ποτήρι γάλα (350ml)

3-4 αυγά

200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι και στρώνουμε για βάση 6 φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρά ένα – ένα. Καλύπτουμε ομοιόμορφα τη βάση με τις χοντρές φέτες κασέρι. Ρίχνουμε από πάνω και την κεφαλογραβιέρα. Καλύπτουμε την πίτα και με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντας τα με τον ίδιο τρόπο. Στρώνουμε καλά τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε ελαφριά (να μην φτάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι (μία πρέζα μόνο γιατί θα γίνει αλμυρή)και λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε την πίτα και προσέχουμε να μπει το μίγμα και ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Ψήνουμε στους 160 – 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το φύλλο. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Αν χρησιμοποιήσετε πυρέξ, προσοχή στις εναλλαγές θερμοκρασίας (από το ψυγείο στο φούρνο). Μπορείτε μετά το πάγωμα να αφήσετε το σκεύος για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να ψήσετε άφοβα.