Κάθε φορά αναρωτιέσαι τι να φορέσεις στην προπόνηση; Σου έχουμε όλες τις απαντήσεις. Δες πώς διαλέγουμε κολάν, sports bralette και γυναικεία αθλητικά παπούτσια, για να είσαι πάντα άνετη, στυλάτη και προστατευμένη καθώς προπονείσαι!

Διάλεξε σωστά γυναικεία αθλητικά κολάν

Αν γυμνάζεσαι καιρό, ξέρεις ήδη ότι όλα ξεκινούν από την εφαρμογή του κολάν σου. Όταν νιώθεις άνετα στο ρούχο της προπόνησης, πάντα κάνεις καλύτερη και πιο αποτελεσματική άσκηση. Ακολουθούν μερικά βασικά tips, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή:

  1. Σωστό μέγεθος στη μέση: Βεβαιώσου ότι το κολάν σου εφαρμόζει σωστά στη μέση, χωρίς να σε σφίγγει ή να σου πέφτει. Το ύψος της μέσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το στυλ του κολάν. Εσύ διάλεξε αυτό που σε κολακεύει περισσότερο.
  2. Dry-fit ύφασμα: Προτίμησε κολάν από dry-fit ύφασμα, το οποίο διώχνει τον ιδρώτα και στεγνώνει γρήγορα, διατηρώντας το δέρμα σου δροσερό και στεγνό κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  3. Push up effect: Εάν θέλεις να τονίσεις τους γλουτούς σου, αναζήτησε κολάν με push up effect. Αυτά τα κολάν διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό, που ανασηκώνει και σμιλεύει τους γλουτούς σου.
  4. Το σωστό χρώμα: Τα nude ή σομόν κολάν μπορεί να δείχνουν περίεργα αν δεν φοράς μια φαρδιά μπλούζα από πάνω. Εάν προτιμάς αυτά τα χρώματα, βεβαιώσου ότι τα έχεις συνδυάσει με ένα μακρύ top.

Extra tip: Εάν κάνεις yoga, ίσως χρειαστείς ένα πιο ελαστικό κολάν, ενώ για τρέξιμο ένα κολάν με σφιχτή εφαρμογή μπορεί να είναι πιο κατάλληλο.

Βρες το σωστό γυναικείο αθλητικό top

Το δεύτερο βήμα ενός σωστού fitness outfit είναι η επιλογή του κατάλληλου gym top. Τι θα πρέπει να προσέξεις εδώ; Μερικά tips είναι τα παρακάτω:

  1. Στήριξη & κάλυψη: Βεβαιώσου ότι το top σου σού προσφέρει την απαραίτητη στήριξη για το στήθος, ανάλογα με το είδος της άσκησης που κάνεις φυσικά. Για παράδειγμα, εάν κάνεις high-impact ασκήσεις, θα χρειαστείς ένα top με πιο ισχυρή στήριξη και κολλητή εφαρμογή. Αν κάνεις pilates, και ένα πιο χαλαρό τοπάκι μπορεί να σε εξυπηρετήσει μια χαρά. Επίσης, σου προτείνουμε να επιλέξεις top με ενσωματωμένα pads στο στήθος, για ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη της περιοχής καθώς γυμνάζεσαι.
  2. Άνεση: Το top σου δεν πρέπει να σε πιέζει υπερβολικά ή να δυσκολεύει τις κινήσεις. Εκτός του ότι δε θέλεις να εμποδίζεις την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου, πολλές φορές τα πολύ στενά τοπάκια φέρνουν ένταση στις ωμοπλάτες σου. Οπότε βρες το σωστό νούμερο που εφαρμόζει μεν στο σώμα σου, αλλά δε σου δημιουργεί ένταση καθώς προπονείσαι.
  3. Dry fit ύφασμα: Προτίμησε top από dry-fit ύφασμα, που διώχνει τον ιδρώτα και στεγνώνει γρήγορα, όπως ακριβώς και στο κολάν.

Επίλεξε τον σωστό τύπο αθλητικού παπουτσιού

Η επιλογή του κατάλληλου αθλητικού παπουτσιού είναι ίσως το πιο βασικό για την ασφάλεια της προπόνησής σου. Ακολουθούν μερικές βασικές κατευθύνσεις, για να διαλέξεις το ιδανικό παπούτσι για κάθε είδος άσκησης:

Για τρέξιμο: Προτίμησε παπούτσια με μαλακή ενδιάμεση σόλα και καλή απορρόφηση κραδασμών. Αναζήτησε μοντέλα με τεχνολογία cushion ή gel για μέγιστη άνεση και προστασία των αρθρώσεων.

Προτεινόμενο παπούτσι για τρέξιμο: Asics Novablast 4

Για training: Επίλεξε παπούτσια ιδανικά για ασκήσεις υψηλής έντασης. Η ενδιάμεση σόλα θα πρέπει να σου δίνει ταυτόχρονα ισορροπία, άνεση και σταθερότητα, μιας και η λειτουργική προπόνηση με αντιστάσεις ή body weight έχει πολλές εναλλαγές και ποικιλία ασκήσεων.

Προτεινόμενο παπούτσι για training: Nike Metcon 8

Για άρση βαρών: Επένδυσε σε παπούτσια με επίπεδη σόλα και σκληρή ενδιάμεση σόλα για μέγιστη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις σωστή ισορροπία και να αποφύγεις τραυματισμούς στους αστραγάλους.

Προτεινόμενο παπούτσι για powerlifting: Nike Romaleos

Για crossfit: Αναζήτησε γυναικεία ψηλά αθλητικά παπούτσια  που συνδυάζουν ευελιξία, σταθερότητα και αντοχή. Η σόλα θα πρέπει να προσφέρει καλή πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, ενώ η ενδιάμεση σόλα θα πρέπει να απορροφά τους κραδασμούς από άλματα και ασκήσεις υψηλής έντασης.

Προτεινόμενο παπούτσι για crossfit: Reebok Nano X3

Θες περισσότερα γυναικεία αθλητικά; Βρες τα εδώ: https://modivo.gr/c/gynaikes/ypodimata/athlitika.