Φτιάξε την πίτα της «τεμπέλας» για το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.

Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και νόστιμα λαχανικά που μπορείς να βάλεις στην κουζίνα σου. Όταν τα δοκιμάσεις, θα ανακαλύψεις μια ποικιλία από γεύσεις και τρόπους μαγειρέματος που θα σε ενθουσιάσουν.

Μπορείς να τα απολαύσεις ωμά σε σαλάτες, ψητά, τηγανητά ή ακόμα και γεμιστά με διάφορα υλικά της αρεσκείας σου. Εκτός από την εξαιρετική τους γεύση, τα κολοκυθάκια είναι και πολύ θρεπτικά, προσφέροντάς σου βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην καλή σου υγεία.

Ο food blogger Σάκης Τόλικας, @the_coook, μας δίνει μια γευστική συνταγή για μια εύκολη πίτα που δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις φύλλο, τη μπατζίνα με κολοκυθάκια.

Για την παρασκευή της θα χρειαστείς λίγα υλικά και λίγο χρόνο για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίσει καλοκαίρι. Συνόδευσε την με σαλάτα ντομάτας για να απογειώσεις τις γεύσεις.

Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
4 αυγά
150 γρ. γάλα
100 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι γοχ
100 γρ. σιμιγδάλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
500 γρ. φέτα

Εκτέλεση:
Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, γάλα, ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κολοκυθάκι, αλεύρι, σιμιγδάλι και μπέικιν πάουντερ.

Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την περισσότερη φέτα σπασμένη χοντρά με τα χέρια.

Μεταφέρουμε σε ταψί 35 εκ. που έχουμε λαδώσει καλά.

πό πάνω σπάμε την υπόλοιπη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς, αέρα για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε με κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!

 

 

Πηγή:theissue