Την Κατερίνη και περιοχές της Πιερίας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Πιερία, συνομίλησε με κατοίκους της Κατερίνης, της Λεπτοκαρυάς, του Νέου Παντελεήμονα, του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, για τη θερινή τουριστική περίοδο και για την πρωτογενή παραγωγή.

Επίσης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», επισκέφτηκε δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα και έργα αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου στην Πιερία, τη νέα περιφερειακή οδό Κατερίνης και το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς πλέον.

 

 

 

«Επισκέφτηκα την Κατερίνη, τη Λεπτοκαρυά, το Νέο Παντελεήμονα, τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους στην Πιερία. Στην Πιερία που προετοιμάζεται για να δεχτεί τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο ρεκόρ επισκεπτών.

Και η Περιφέρεια έχει συμβάλει για να επιτευχθεί αυτό, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες, μέσα από σειρά παρεμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια. Με σειρά αναπλάσεων στην πόλη της Κατερίνης, που κάνουν την πόλη πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο φιλική στο περιβάλλον και πιο ελκυστική.

Υλοποιούμε εκτεταμένες αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, διαμορφώνουμε διαδρομές πεζών και ποδηλάτων και αναζωογονούμε το εμπορικό κέντρο, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης και δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμών. Βελτιώνουμε το βιοτικό επίπεδο στην Κατερίνη με πολιτιστικές υποδομές, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, του οποίου τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε ώστε να ολοκληρωθεί.

Με τη νέα περιφερειακή οδό, που ολοκληρώνεται. Με έργα προστασίας της παραλίας του Δήμου, για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της διάβρωσης, με αντίστοιχα έργα στην ακτή του Πλαταμώνα, με παρεμβάσεις για το πόσιμο νερό, με την παροχή εξοπλισμού στις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες. Είμαστε εδώ στη μάχη της καθημερινότητας με την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροφωτισμού και των συντηρήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών, με τη νέα υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στο νοσοκομείο Κατερίνης, με τις παρεμβάσεις μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το έργο μας στην Παιδεία είναι εμφανές: με την ανάδειξη του Χατζόγλειου Σχολείου σε σύγχρονο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πολυχώρο, αλλά και με τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων στους Δήμους Δίου – Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας – Κολινδρού, με τη μεγάλη παρέμβασή μας στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και με τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης.

Και επιπλέον υλοποιούμε σπουδαίο έργο στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και στις δομές της, σημαντικές παρεμβάσεις για τις κοινωνικές υποδομές της περιοχής, με την ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, καθώς και με την τοποθέτηση συστημάτωνSeatracγια την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες της Πιερίας. Λόγια λίγα και έργα πολλά για μια δυνατή Κατερίνη, για δυνατή Πιερία για να δυναμώσουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.