Υλικά

1/2 φλ ελαιόλαδο απαλό ή καλαμποκέλαιο
1/2 φλ γιαούρτι κατσικίσιο
1/2 φλ τρίμματα φέτας
3 μεγάλα αυγά
1-1/3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κγ κοφτό μπέικιν
1/2 κγ σόδα
1 κσ σουσάμι προαιρετικά
λίγο βούτυρο ή λάδι για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα

 

Εκτέλεση

Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.

Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.

Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.

Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Απολαύστε το με ελληνικό καφέ, σαν σνακ με σαλάτα ή συνοδεύστε το brunch του σαββατοκύριακου. Είναι φανταστικό!

Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο την επιφάνεια του κέικ.

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη του κέικ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά, λουκάνικο ψιλοκομμένο ή ότι υλικό αγαπάτε.

 

 

Πηγή: argiro.gr