Υλικά
4 κουτ. σούπας φυτικό έλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
300γρ. καρότα
300γρ. φασολάκια φρέσκα
300γρ. κολοκυθάκια
300γρ. λάχανο
1 κονσέρβα φύτρες φασολιού
1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
μία πρέζα αλάτι
μία πρέζα πιπέρι
50 μεσαία φύλλα για spring rolls

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.

Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το αφαιρείτε από το τηγάνι.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να ροδίσει.

Ρίχνετε το καρότο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Ρίχνετε το λάχανο και τις φύτρες φασολιού και τα αφήνετε για άλλα 2 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 13-15 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο καπάκι.

Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Τοποθετείτε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλετε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγετε.

Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρετε με sweet and chilli sauce (προαιρετικά).

Tips
Αν δεν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε όλα την ημέρα που θα τα ετοιμάσετε, τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Την ημέρα που θα τα μαγειρέψετε, είτε τα βγάζετε μερικές ώρες πριν από την κατάψυξη να ξεπαγώσουν και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά, είτε τα τηγανίζετε κατεψυγμένα, αλλά σε χαμηλή φωτιά.

 

Πηγή:olivemagazine.gr