Υλικά
Αλάτι
4 αυγά (2 μόνο τους κρόκους και 2 χτυπημένα)
2 φλ. γαλέτα
Μισό φλ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κιλό μελιτζάνες, φλάσκες
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 φλ. ελαιόλαδο
2 πατάτες, μέτριες
Πιπέρι
1 φλ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πατάτες (με τη φλούδα) και τη μισή ποσότητα μελιτζάνες (ολόκληρες) να ψηθούν για μία ώρα περίπου, σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σε μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα της πατάτας και της μελιτζάνας.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, τα τυριά και τους κρόκους αυγών.
Ανακατεύουμε το μείγμα (πρέπει να είναι σφιχτό) και το βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει.
Κόβουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζουμε με 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Κατόπιν, βάζουμε 1 κουταλιά από την γέμιση στην άκρη της φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.
Βουτάμε τα ρολά σε χτυπημένο αυγό (2 αυγά) και τα τυλίγουμε με την γαλέτα (τα πανάρουμε).
Τέλος, τηγανίζουμε τις κροκέτες μελιτζάνας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (να είναι καυτό).
Οι μελιτζανοκροκέτες μας είναι έτοιμες.
Συμβουλές
Μπορούμε να πλάσουμε τις κροκέτες σε ότι σχήμα θέλουμε (στρόγγυλο, μπαστουνάκια, κλπ.).
Πηγή: supersyntages.gr