Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά
Υλικά
1 κιλό κιμά αρνίσιο από μπούτι, περασμένο δύο φορές ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές καυτερές μικρές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό ή φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι
Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπoλ όλα τα υλικά και αλατίζετε ανάλογα. Zυμώνετε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Πλάθετε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε πρώτα λαδώσει. Bάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια σας να σφίξουν λίγο και να ανακατευτούν τα αρώματα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στα 15 λεπτά τα γυρίζετε με τη βοήθεια σπάτουλας να ψηθούν και από την άλλη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φρεσκοκομμένες φέτες ντομάτας και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύετε με ψημένες πίτες και γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Πηγή:olivemagazine.gr